Erzurum kolot peynirini nasıl yapılır: Süt temizleme seperatö'nden geçirilerek mayalama tankına alınıyor ardından mayalama sıcaklığı 33,34 dereceye çıkarılıyor teleme tutma süresi 1 saat civarı teleme tuttuktan sonra teleme protez tankında parçalanıp teleme teknelerine indirililyor ph ayarlandıktan sonra pişirme makinasına veriliyor pişirildikten sonra kalıplama işlemi yapılıyor 1 gün sonra kalıplardan sökülerek dinlenme odasına alınıyor Tam yağlı kolot peyniri 2 gün dinlendirildikten sonra ambalajlanıp siz sayın müşterilerimize satış için sunuluyor.Afiyet olsun
NOT:ögleden önce verilen siparişler aynı gün en geç saat 14:00,öğleden sonra saat 14:00 dan sonra verilen siparişler ertesi iş günü kargoya verilir.